Skip to main content
 
imagen por defecto

A dietary polyphenol metabolite alters CA1 excitability ex vivo and mildly affects cortico-hippocampal field potential generators in anesthetized animals

2023 Cerebral Cortex
Volumen:
33
Pagina Inicial:
10411
Pagina Final:
10425
Autores:
Montero-Atalaya, M.;Expósito, S.;Muñoz-Arnaiz, R.;Makarova, J.;B. Bartolomé;Martín, E.;Moreno-Arribas, M.V.;Herreras, O.

Deciphering the interactions between lipids and red wine polyphenols through the gastrointestinal tract

2023 Food Research International
Volumen:
165
Pagina Inicial:
1
Pagina Final:
13
Autores:
Alba Tamargo;Dolores González de Llano;Carolina Cueva;Joaquín Navarro del Hierro;Diana Martin;Natalia Molinero;Begoña Bartolomé;M. Victoria Moreno-Arribas

Activity of Microbial-Derived Phenolic Acids and Their Conjugates against LPS-Induced Damage in Neuroblastoma Cells and Macrophages

2023 Metabolites
Volumen:
13
Pagina Inicial:
-
Pagina Final:
-
Autores:
Dolores González de Llano;Mikel Roldán;Laura Parro;Begoña Bartolomé;M. Victoria Moreno-Arribas

Dietary polyphenol metabolite alters ca1 excitability and disengages corticohippocampal activities in anesthetized animals

2023 IBRO Neuroscience Reports
Volumen:
15
Pagina Inicial:
S321
Pagina Final:
S322
Autores:
Marta Montero-Atalaya;Ricardo Muñoz-Arnaiz;Julia Makarova;Begoña Bartolomé;M Victoria Moreno-Arribas;Oscar Herreras

Pectinatus spp. ¿ Unpleasant and recurrent brewing spoilage bacteria

2021 International Journal of Food Microbiology
Volumen:
336
Pagina Inicial:
1
Pagina Final:
11
Autores:
Rodríguez M;GONZÁLEZ DE LLANO, D;Beltran, G.;Torija, MJ.;Moreno-Arribas, M V.

Beer spoilage lactic acid bacteria from craft brewery microbiota: Microbiological quality and food safety

2020 Food Research International
Volumen:
138
Pagina Inicial:
-
Pagina Final:
-
Autores:
Rodríguez-Saavedra, M.;González de Llano, D.;Moreno-Arribas, M.V.

Intake of soluble fibre from chia seed reduces bioaccessibility of lipids, cholesterol and glucose in the dynamic gastrointestinal model simgi®

2020 Food Research International
Volumen:
137
Pagina Inicial:
-
Pagina Final:
-
Autores:
Tamargo, A.;Martin, D.;Navarro del Hierro, J.;Moreno-Arribas, M.V.;Muñoz, L.A.

Interplay between dietary polyphenols and oral and gut microbiota in the development of colorectal cancer

2020 Nutrients
Volumen:
12
Pagina Inicial:
-
Pagina Final:
-
Autores:
Cueva, C.;Silva, M.;Pinillos, I.;Bartolomé, B.;Moreno-Arribas, M.V.

Application of the dynamic gastrointestinal simulator (simgi®) to assess the impact of probiotic supplementation in the metabolism of grape polyphenols

2020 Food Research International
Volumen:
129
Pagina Inicial:
-
Pagina Final:
-
Autores:
Gil-Sánchez, I.;Cueva, C.;Tamargo, A.;Quintela, J.C.;de la Fuente, E.;Walker, A.W.;Moreno-Arribas, M.V.;Bartolomé, B.

Glutathione-stabilized silver nanoparticles: Antibacterial activity against periodontal bacteria, and cytotoxicity and inflammatory response in oral cells

2020 Biomedicines
Volumen:
8
Pagina Inicial:
-
Pagina Final:
-
Autores:
Zorraquín-Peña, I.;Cueva, C.;de Llano, D.G.;Bartolomé, B.;Moreno-Arribas, M.V.

White Paper 6: Sustainable Primary Production

Año:
2021
ISBN:
978-84-00-10748-2
Editorial:
-
Autores:
Jesús Marco de Lucas;M. Victoria Moreno-Arribas;Enrique Olmos Aranda;Mónica Venegas Calerón;Carmen Castañeda;Ignasi Bartomeus;Javier Sanz Cañada;Lorena Gómez Aparicio;Eduarda Molina Alcaide;Gabriel Na...et all

White Paper 11: Artificial Intelligence, Robotics and Data Science

Año:
2021
ISBN:
978-84-00-10758-1
Editorial:
-
Autores:
Jesús Marco de Lucas;M. Victoria Moreno-Arribas;Sara Degli Esposti;Carles Sierra;Felip Manyà;Adrià Colomé;Nardine Osman;Daniel López;José Javier Ramasco Sukia;Lara Lloret Iglesias;Guillem Alenyà;Jorge...et all

White Paper 10: Digital & Complex Information

Año:
2021
ISBN:
978-84-00-10756-7
Editorial:
-
Autores:
Jesús Marco de Lucas;M. Victoria Moreno-Arribas;Roberta Zambrini;Gemma Rius;Agnès Ponsati;Alberto Corsín Jiménez;Antonio Lafuente;Astrid Wagner;David Zueco;Diego Porras;Fernando Aguilar;Gabriela Cembr...et all

White Paper 13: Ocean Science Challenges For 2030

Año:
2021
ISBN:
978-84-00-10762-8
Editorial:
-
Autores:
Jesús Marco de Lucas;M. Victoria Moreno-Arribas;Ananda Pascual;Diego Macías;Joaquín Tintoré;Antonio Turiel;Joaquim Ballabrera;Carmen G. Castro;Núria Marbà;Marta Coll;Jordi Dachs;I. Emma Huertas;Valent...et all

White Paper 4: Challenges In Biomedicine & Health

Año:
2021
ISBN:
978-84-00-10744-4
Editorial:
-
Autores:
Jesus Marco de Lucas;M. Victoria Moreno-Arribas;Mario Delgado;Maria Moros;Raúl V. Durán;Xosé R. Bustelo;M. Ángela Nieto;Daniel López;Francisco Gamarro;María del Pilar Garcillán;Isabel Varela Nieto;Bel...et all

White Paper 12: Our Future? Space Colonization & Exploration

Año:
2021
ISBN:
978-84-00-10760-4
Editorial:
-
Autores:
Jesús Marco de Lucas;M. Victoria Moreno-Arribas;Lara, Luisa María;Leger, Gildas;René Duffard;Itziar González Gómez;Olga Prieto Ballesteros;Joaquín Ceballos Cáceres;Bernd Funke;David Altadill;Ruth Bena...et all

La microbiota oral

Libro:
Microbiota, probióticos y prebióticos. Evidencia científica
Año:
2022
Pagina Inicial:
15
Pagina Final:
20
ISBN:
978-84-18576-49-2
Editorial:
-
Autores:
Molinero García, Natalia;Bartolomé, Begoña;Moreno-Arribas, Victoria

CHAPTER 13. Cranberry Polyphenols and Prevention against Urinary Tract Infections: A Brief Review

Libro:
Current Advances in Chemistry and Biochemistry
Año:
2021
Pagina Inicial:
132
Pagina Final:
148
ISBN:
978-93-90888-00-9
Editorial:
-
Autores:
Dolores González de Llano;M. Victoria Moreno-Arribas;Begoña Bartolomé

Challenge F: For a healthy diet in a global and sustainable world

Libro:
White Paper 1: New Foundations For A Sustainable Global Society
Año:
2021
Pagina Inicial:
44
Pagina Final:
50
ISBN:
978-84-00-10882-3
Editorial:
-
Autores:
del Castillo Bilbao, M.D.;Martínez Alvarez, O.;Ramón Vidal, D.;Moreno-Arribas, M.V.;Bartolomé Sualdea, M.B.;Abalo Delgado, R.;Iriondo DeHond, A.;García Azcárate, T.;de Lorenzo Carretero, C.;Martínez M...et all

CHALLENGE 5: BODY-BRAIN MICROBIOME INTERACTION

Libro:
White Paper 5: Brain, Mind & Behaviour
Año:
2021
Pagina Inicial:
75
Pagina Final:
86
ISBN:
978-84-00-10746-8
Editorial:
-
Autores:
Yolanda Sanz;José P. López-Atalaya;Ana Agustí;Javier Fontecha;Isabel Medina;M. Victoria Moreno-Arribas;María Ángeles Arévalo;José Luís Trejo;Iria Grande;Eduard Vieta;Marina Pollán;Andrés Moya;Fernando Baquero;Teresa Femenia

Omic Approaches Coupled to Gastrointestinal Dynamic Modelling to Assess Food Bioactivity

Libro:
Comprehensive Foodomics
Año:
2021
Pagina Inicial:
516
Pagina Final:
525
ISBN:
978-0-12-816395-5
Editorial:
-
Autores:
Mariana Silva;Lara Rincón;Dolores Gonzaález de Llano;M Victoria Moreno-Arribas;Begoña Bartolomé

Impacto de la suplementación con probióticos en el metabolismo intestinal de los polifenoles de la uva

2020/02/12 XI Workshop de la Sociedad Española de Microbiota, Probióticos y Prebióticos
Autores:
I. Gil-Sánchez;C. Cueva;A. Tamargo;D. González de Llano*;M. V. Moreno-Arribas;B. Bartolomé

Development of low salt recipes seasoned with grape extracts: sensorial evaluation and consumer study

2019/07/28 13th Pangborn Sensory Science Symposium
Autores:
D. Taladrid;L. Lorente;L. Laguna;B. Bartolomé;M.V. Moreno-Arribas

Desarrollo de recetas bajas en sal sazonadas con extractos de uva: evaluación sensorial y estudio de consumidores

2019/06/26 III Congreso Nacional de la Asociación Española de Profesionales del Análisis Sensorial (AEPAS)
Autores:
D. Taladrid;L. Lorente;L. Laguna;B. Bartolomé;M.V. Moreno-Arribas

CONOCIENDO LA MICROBIOTA ASOCIADA A LA CERVEZA ARTESANAL: CARACTERIZACIÓN DE BACTERIAS LÁCTICAS Y EVALUACIÓN DE SU CAPACIDAD ALTERANTE DE LA CERVEZA

2019/06/17 13ª REUNIÓN DE LA RED ESPAÑOLA DE BACTERIAS LÁCTICAS Bacterias Lácticas en Alimentación y Salud
Autores:
Magaly Rodríguez-Saavedra;M. Victoria Moreno-Arribas;Dolores González de Llano

Recupero degli agliconi aromatici dai sottoprodotti della vinificazione

2013/05/07 ENOFORUM 2013
Autores:
Carolina Muñoz;J.J. Rodríguez-Bencomo;P.J. Martín-Álvarez;J.A. Mendiola;E. Ibáñez;M.V. Moreno-Arribas;M.A. Pozo-Bayón

Recovery of aromatic aglycones from winemaking by-products.

2013/05/07 ENOFORUM, 2013.
Autores:
C. Muñoz-González;J.J. Rodríguez-Bencomo;P.J. Martín-Álvarez;J.A. Mendiola;E. Ibáñez;M.V. Moreno-Arribas;M.A. Pozo-Bayón

RECUPERACIÓN DE AROMAS VARIETALES A PARTIR DE PRECURSORES GLICOSILADOS DE ORUJOS PROCEDENTES DEL PROCESADO DE LA UVA MEDIANTE CO2 SUPERCRÍTICO

2012/06/28 VI REUNIÓN DE EXPERTOS EN TECNOLOGÍA DE FLUIDOS COMPRIMIDOS
Autores:
C. Muñoz-González;J.J. Rodríguez-Bencomo;J. A. Mendiola;E. Ibáñez;M.V. Moreno-Arribas;M.A. Pozo-Bayón

Application of supercritical CO2 extraction for the improvement of the organoleptic properties of winemaking inactive dry yeast preparations.

2009/07/02 In Vino Analytica Scientia
Autores:
Pozo-Bayón, M.A.;Andújar-Ortíz, I.;Mendiola, J.;Ibañez, E.;Moreno-Arribas, M.V.

Mejora Organoléptica de preparados de levaduras secas inactivas de uso enológico mediante el empleo de fluidos supercríticos.

2009/02/01 3ª Reunión de expertos en Tecnologías de fluidos comprimidos FLUCOMP, 2009
Autores:
Andújar-Ortiz, I.;Rodriguez, I.;Mendiola, J.A.;Ibáñez, E.;Moreno-Arribas M.V.;Pozo-Bayón M.A.